huishouden energie keuken kleding mobiliteit

Energie besparen

Hoe spring je zuiniger om met elektriciteit en brandstoffen? Door verstandig verwarmen en verlichten, maar ook in het huishouden kan je mits enkele tips heel wat minder energie verbruiken. Naast tips om energie te besparen vind je hier ook stap-voor-stap handleidingen om bijvoorbeeld de nodige capaciteit van een verwarmingsketel op gas, of het vermogen van een houtkachel te berekenen.

Verwarming

De grootste bijdrage in het energieverbruik komt van verwarming en sanitair warm water, om het van de positieve kant te bekijken: op verwarming kan je ook het meest energie besparen.

Isolatie

Efficiënter verwarmen is in de eerste plaats beter isoleren, een overzicht van de mogelijkheden bij bouwen en verbouwen.

Verlichting

Met de opkomst van spaarlamp en LED verlichting werd het energieverbruik sterk vermindert, maximaal besparen op verlichting doe je door de juiste lamp te kiezen en goede gewoontes aan te leren.

Huishouden

Huishoudelijke activiteiten als wassen en drogen, koken, afwassen leveren elk een bijdrage aan je energieverbruik. Hier kan vaak energie bespaard worden door enkele eenvoudige tips toe te passen.

Multimedia

receptenboek

aanbevolen